Kadın - Aile
Tarhana cipsi tarifi, nasıl yapılır?
Sağlıklı bir atıştırmalık istiyorsanız bu tam size göre!
Sağlıklı bir atıştırmalık istiyorsanız bu tam size göre!
Malzemeler 250 gram tarhana 150 gram su 1 tutam tuz 1 tutam kekik 1 tutam karabiber
Yapılışı
250 gr tarhanamızı derin bir kaba alıyoruz. İçerisine bir miktar su koyup karıştırıyoruz. Baharatları ve tuzu ekliyoruz ve arıştırıyoruz. Yavaşça su eklemeye devam ediyoruz. Hamurdan biraz yumuşak bir kıvamı olması gerek. Bu kıvama gelene kadar suyu dikkatlice az az ekleyin. Fırınınızı öncede 160 dereceye ayarlayın. Açtığımız hamurun üzerindeki yağlı kağıdı alın ve fırına koyun. 20 dakika kadar pişirin. Kontrol etmeyi unutmayın. Muhtemelen kenarları daha ince açacağınız için kenarlarda kararma olursa koparın ve ortası iyi pişene kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumasını bekleyin Afiyet olsun.