AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Saç kavurma tarifi, nasıl yapılır?

Tam kıvamında pişmiş, içi yumuşacık ve sulu kalmış sac kavurma tarifleri nasıl yapılır tüm detaylarıyla karşınızda: Sac kavurma tarifi!

Güncelleme Tarihi:

Tam kıvamında pişmiş, içi yumuşacık ve sulu kalmış sac kavurma tarifleri nasıl yapılır tüm detaylarıyla karşınızda: Sac kavurma tarifi!

Saç kavurma tarifi malzemeleri ½ kg kuzu eti 2 tane sivribiber 2tane domates 2 tane orta boy kuru soğan 1 bardak sıvı yağ (kuyruk yağı da konulabilir) Karabiber Tuz, pul biber, kekik

Yapılışı

Sıvı yağ saca konulur ardından doğranmış etler ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Yarım çay bardağı su dökülerek çekmesi sağlanır. Sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilir. Kapak kapatılarak biraz kavrulması sağlanır. Biberler, domatesler doğranarak eklenir. Kapağı kapalı halde aralayarak arada karıştırılır. Tuz, karabiber, kekik ve pul biber eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!