AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ayva tatlısı nasıl yapılır?

Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ayva tatlısı tarifi, birçok kişi tarafından sevilen enfes bir tatlı.

Güncelleme Tarihi:

Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ayva tatlısı tarifi, birçok kişi tarafından sevilen enfes bir tatlı. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi…

Malzemeler 3 adet ayva 3’er yemek kaşığı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10-12 adet karanfil Yarım su bardağı su Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için; 1 adet limon 1 lt kadar su Servis için; Kaymak File antep fıstığı

Yapılışı

Uygun bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alın.Tatlıları soğuması için bekletin.Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var