AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifi

Osmanlı zamanlarında “Keşkül-i fukara” olarak adlandırılmış bu lezzeti deneyin.

Osmanlı zamanlarında “Keşkül-i fukara” olarak adlandırılmış bu lezzeti deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş badem
1 paket vanilya

Yapılışı

Nişasta ve su dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Su ve nişastayı da küçük bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin. Tatlınız piştikten sonra kaselere eşit olarak koyun. Keşkül tatlınızı bir bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz.

 


 

Yorumlara Git

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!