Kadın - Aile
Fincan kek tarifi, nasıl yapılır? Kolay fincan kek tarifi
Hazırlaması oldukça basit fincan kek nasıl yapılır?
Hazırlaması oldukça basit fincan kek nasıl yapılır? İşte fincan kek tarifi ve malzemeleri...
Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1,5 çay bardağı şeker 2 çay bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı fındık, ceviz kırığı
Yapılışı
Kek için çırpma kabına yumurta ve şeker alınarak çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır. Son olarak kakao, fındık kırığı, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek çırpılır. Kahve fincanları yağlanır ve hazırlanan hamur fincanlara paylaştırılır. Fincanlar sığacak büyüklükte bir tencereye tek sıra yerleştirilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur. Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örtülür ki çıkan buhar keklerin üzerine damlamasın. Daha sonra kapak kapatılarak su kaynayana kadar yüksek ateşte ocak açılır. Daha sonra altı kısılarak kapağı hiç açmadan 20 dk kaynatılır. Altı kapatıldıktan sonra 15 dk daha kapağı açılmadan beklenir. Daha sonra fincanlardan çıkarılıp servis edilir. Afiyet olsun…