AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Pekmezli pelte tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Kolay pekmezli pelte tatlısı tarifi

Çok eskilerden gelen çok pratik ve sağlıklı bir tarif.

Güncelleme Tarihi:

Çok eskilerden gelen çok pratik ve sağlıklı bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler 1 su bardağı pekmez 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı nişasta

Üzerine; İsteğe bağlı ceviz

Yapılışı

Uygun bir tencereye pekmezi, suyu ve nişastayı alalım ve çırpıcı ile topak kalmayana kadar karıştıralım, ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Borcamı hafif ıslatalım ve peltemizi döküp yayalım. Kaselere de bölebilirsiniz. Borcamda yapacaksanız, soğuduktan sonra dolapta en az 2 saat dinlendirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyip, cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

 

Yorumlara Git

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!

İran'dan İsrail'e Somaliland tepkisi