AKİT MENÜ

Teknoloji

Whatsapp'a yeni şifreleme sistemi geldi

Whatsapp için 'Uçtan Uca Şifreleme Sistemi' geldi. Whatsapp bundan sonra en güvenli mesajlaşma yazılımı olacak.

Whatsapp, Android tarafında çok önemli bir güncellemeye gitti. Aylardır üzerinde çalıştığı şifreleme sistemini sonunda uygulamaya sokan Whatsapp, uçtan uca şifreleme yöntemi ile, gönderilen mesajların gönderen ve alan kişi arasında şifreli iletimini sağlamış olacak.Open Whisper Systems ile Whatsapp işbirliğinin bir ürünü olan uçtan uca şifreleme sayesinde, Whatsapp en güvenli mesajlaşma yazılımı haline geldi. Whatsapp'ın henüz sadece Android sürümüne gelen bu özellik, yakın zamanda iOS için de bir güncelleme ile sunulacak. Yapılacak güncelleme ile beraber Whatsapp, kendi istese dahi iki kullanıcı arasında yer alan mesajların şifrelerini kaldırıp göremeyecek.

İşte Whatsapp'ın yeni şifreleme özelliğinin detayları

Uçtan uca şifreleme özelliği ise gönderici ve alıcı arasında gerçekleşen mesajların şifreli olarak saklanmasını sağlıyor. Yani WhatsApp mecbur kalsa dahi mesajlardaki şifreyi kaldıramıyor. Bu özellik ile birlikte WhatsApp'ın mobil mesajlaşma uygulamalarının en güvenlisi halini almış oluyor.

Iphone'lar için biraz daha beklemek gerekiyor

Öte yandan uçtan uca şifreleme özelliği, şu anda WhatsApp'ın Android uygulamasında kullanımda. Bu özelliğin iOS platformuna ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.Son olarak bu özelliğin güncelleme ile birlikte varsayılan olarak geldiğini de belirtmek gerekiyor.

Yorumlara Git

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’

Suudi Arabistan Türkiye'nin milyarlarca dolarına göz dikti

"Doğru olmaması için Allah'a yakarıyorum" diyen Cihat Yaycı skandalı duyurdu: Görevden alma kurtarmaz bu olayı

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’