AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kadınbudu köfte tarifi, nasıl yapılır? Kolay kadınbudu köfte tarifi

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeniyle yiyeceği nefis kadınbudu köfte tarifini mutlaka denemelisiniz.

Güncelleme Tarihi:

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeniyle yiyeceği nefis kadınbudu köfte tarifini mutlaka denemelisiniz.

Köfte harcı için malzemeler: 1 adet soğan 600 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon tuz, karabiber

Kaplaması için malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Yapılışı

Pirinci bir tencerede lapa haline gelene kadar haşlayın. Kıymayı ikiye ayırın. Tereyağını bir tavaya alıp kıymanın yarısını ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan ekleyip pişene dek kavurun sonra ocaktan alın. Büyük bir kapta haşlanmış pirinç, çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, yumurta ve baharatları yoğurun. 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. Un ve çırpılmış yumurtayı ayrı kaplara alın. Kızartma tavasına 1 parmak yüksekliğinde yağ koyun. Şekil verdiğiniz köfteleri önce una ardından yumurtaya ve tekrar una batırıp bekletmeden kızartın. Kadınbudu köfteniz hazır. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!

İran'dan İsrail'e Somaliland tepkisi