Kadın - Aile
Bursa'nın cevizli lokumu nasıl yapılır? Kolay Bursa lokumu tarifi
Bursa geleneksel mutfak kültürü içinde bayram, düğün ve özel günlerde cevizli lokum yapılır.
Bursa geleneksel mutfak kültürü içinde bayram, düğün ve özel günlerde cevizli lokum yapılır. Lokum gibi yumuşacık bu lokmalar farklı lezzetleri sevenler için. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Hamuru İçin; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket (25 gr) kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un
İç Harç;
Üzeri İçin; Sıvı yağ Yumurta sarısı
Yapılışı
Hamuru malzemelere göre hazırlayıp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanınca sıvı yağ döktüğümüz tezgahımızda el yardımıyla hamuru büyütüyoruz. Tekrar sıvı yağ sürüp iç harcını üzerine eşit şekilde döküyoruz. Hamuru rulo şeklinde içe doğru kıvırıyoruz. Ucunu tutturmak için yumurta sarısı sürüyoruz. 3 parmak kalınlığında dilimleyip dik bir şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine önce sıvı yağ daha sonra yumurta sarısı ve en son susam serpip 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.