AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Tane tane pilav tarifi nasıl yapılır? Kolay pilav tarifi

En güzel sulu yemeklerin yanına yakışır.

Güncelleme Tarihi:

Pilav kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan pilavı tane tane yapmak bu tarifle çok kolay olacak.

Tane tane pilav nasıl yapılır

Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su 1 tane bulyon (tercihe bağlı) 1 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin) 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz Yapılışı

Öncelikle pirinçleri derin bir kaba koyup, üzerine tuz serpeleyin ve sıcak su döküp 15-20 dk bekletin. Bu işlem, pirinçlerin nişastasının çıkmasını sağlıyor. Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup, eritin. Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Kavurma işlemini biraz uzun yapın, pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır. Kavrulan pirinçlere 1 bardak + 1 bardaktan 2 parmak eksik sıcak suyu döküp, bulyon atın ve biraz karıştırın. İsterseniz bulyonu sıcak suda eritip katabilirsiniz. Ocağın en küçük yerinde, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatın ve bir sofra örtüsüne pilavı sarıp, demlenmesini bekleyin. Tane tane pilavımız hazır.Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Bakan Tunç, bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti 'Gurur duyduk'

Yunanistan tatili dehşetle bitti! Ülkesine gönderilen İngiliz turistin organlarının çalındığı ortaya çıktı

455 bininci konut teslim töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş sözler

2025 yılı 2024’ü aratmadı: Yıllık hanehalkı gelirinde tırmanış

Deprem bölgesinde 455 bininci konut teslim ediliyor! Bahçeli'den törende flaş sözler