AKİT MENÜ

Teknoloji

‘Zeus’la vurgun yapan çeteyi çökertti

İstanbul ve Edirne’de 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, vatandaşların hesap bilgilerini “Zeus” ve “Zitmo” virüsleriyle ele geçirerek 2 milyon TL vurgun yapan 16 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gönderdikleri virüslerle vatandaşların bilgisayar ve cep telefonlarını “köleleştirerek” vurgun yapan bir çeteyi takibe aldı.

20 ADRESE BASKIN

Yapılan 5 aylık takibin ardından İstanbul ve Edirne’de 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çete üyesi 16 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda, siber çetesinin Bahçelievler’de tombala oynattıkları 2 ayrı kumarhane de ortaya çıkarıldı.

Çetenin “Zeus” ve “Zitmo” virüsleriyle, bazı şirket ve vatandaşların bilgisayar ve cep telefonlarını köleleştirerek ele geçirdikleri, banka hesap bilgilerini tespit ettikten sonra da 2 milyon TL’lik vurgun yaptıkları belirlendi.

ZEUS NEDİR?

Rus hackerlar tarafından geliştirilen “Zeus” virüsü sayesinde hackerlar, mail veya girilen bir site üzerinden bilgisayarları ele geçiriyor.

ZİTMO NEDİR?

Zitmo virüsüyle, akıllı cep telefonunun kontrolü hacker çetesinin eline geçiyor. Bankaların müşterinin cep telefonuna gönderdiği tek kullanımlık şifre de çeteye ulaşıyor. (Karar)

Yorumlara Git

Suudi Arabistan Türkiye'nin milyarlarca dolarına göz dikti

"Doğru olmaması için Allah'a yakarıyorum" diyen Cihat Yaycı skandalı duyurdu: Görevden alma kurtarmaz bu olayı

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur