AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Etli gölevez tarifi, nasıl yapılır? Kolay etli gölevez tarifi

Mersin’e özgü yemeklerin arasında en sevilen yemeklerden biri olan Etli Gölevez nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İşte etli gölevez tarifi....

Malzemeler 1 adet büyük boy gölevez 300 gr. kuşbaşı kuzu eti 2 yemek kaşığı tatlı toz biber 2 yemek kaşığı margarin Tuz 6 su bardağı sıcak su Yarım limon

Yapılışı

Gölevezi yıkayıp kabuğunu soyun ve ceviz büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Kuşbaşı etleri ve margarini orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, etler suyunu verip tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu hemen ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika daha pişirin. Toz biberi, tuzu, limon suyunu ve gölevezleri de ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. 4 su bardağı sıcak suyu da ilave ederek orta ısılı ateşte gölevezler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

 

Yorumlara Git

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli

Miçotakis’e ‘Açık İhanet’ suçu: Yunan Gazeteciden İsrail ittifakına sert tepki

İsrail medyası panik havası! Türkiye Suriye’ye radar sistemi kuruyor

Site baronlarına Ak Parti tokadı! Fahiş aidat vurgunu bitiyor

SDG için son günler! Ya teslim ya da yok olacaklar