AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Künefe tarifi, nasıl yapılır? Kolay künefe tarifi

Herkesin sevdiği bir tat olan künefe her ne kadar Hatay’a özgü bir lezzettir.

Güncelleme Tarihi:

Künefe yemek için dışarıya çıkmanıza gerek kalmayacak. Bu tarifle evde rahatlıkla yapabileceksiniz.

Malzemeleri 150 gr Tel Kadayıf 100 gr Tereyağ 100 gr Dil Peyniri Künefe Şerbeti İçin: 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Su 2 Damla Limon suyu

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Kadayıf tel tel yapılarak havalandırılır. 50 gr tereyağını kadayıfın üstüne dökerek hafifçe yağ kadayıfa yedirilir. Tavaya kalan tereyağı konulur ve kadayıfın yarısı tavaya yayılır. Üstüne dil peyniri serpiştirilir ve kadayıfın diğer yarısı kapatılır. Üzerine bir su dolu bir tencere ile ağırlık sağlanarak 1-2 saat bekletilir. Ocakta büyük yerinde bir tavada evire çevire kadayıf kızartılır. Sonra servis tabağına alınarak üzerine şerbet dökülür ve sıcak tüketilir. Afiyet olsun.

 

 

Yorumlara Git

Ne oyunlar çevirmişler neler: 'Sahte reçete' soruşturması tamamlandı!

Kızıldeniz'de İsrail'den sinsi hamle! Somaliland planının arkasındaki Gazze gerçeği kan dondurdu

İmam Hatipli gençler paylaştı! Namazla alay eden akıma ibretlik cevap

Ömer Döngeloğlu’nun Sözleri yılbaşı yaklaşırken yeniden gündemde: Altaylı’nın saygısızlığına tokat gibi cevap!

Esed yanlıları boş durmuyor