AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ev yapımı galeta unu tarifi, nasıl yapılır?

Ekmekler artık hiç israf olmasın diye sizlerle bu tarifi paylaşıyoruz.

Güncelleme Tarihi:

Galeta unu temelde ekmek kırıntılarından elde edilen bir çeşit pişirilmiş un aslında. Bayat ekmekleri değerlendirip, uzun süre tüketmenin de en şahane yolu diyebiliriz.

Malzemeler 1 adet bayat ekmek

Yapılışı

Bayat ekmeği dilimleyerek, küp küp parçalara keselim. Fırın tepsisine eşit şekilde yayalım ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verelim. Yaklaşık 20 dakika ekmeklerin kurumasını ve hafif renk almasını sağlayalım. Fırından aldığımız ekmekleri soğumaya bırakalım. Ardından un kıvamına gelinceye kadar azar azar miktarlarla rondodan geçirelim. Hazır olan galeta unumuzu bir kavanozda muhafaza edelim. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Ne oyunlar çevirmişler neler: 'Sahte reçete' soruşturması tamamlandı!

Kızıldeniz'de İsrail'den sinsi hamle! Somaliland planının arkasındaki Gazze gerçeği kan dondurdu

İmam Hatipli gençler paylaştı! Namazla alay eden akıma ibretlik cevap

Ömer Döngeloğlu’nun Sözleri yılbaşı yaklaşırken yeniden gündemde: Altaylı’nın saygısızlığına tokat gibi cevap!

Esed yanlıları boş durmuyor