AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Pani puri tarifi, nasıl yapılır? Kolay pani puri tarifi

Hindistan’a özel bir yemek çeşididir.

Güncelleme Tarihi:

Bol malzemeli ve yapılışı zor bir yemek olan pani puri, lezzetiyle herkes tarafından sevilen bir yiyecektir. Peki, pani puri nasıl yapılır?

Malzemeler İrmik Soda Un Tuz Hamur Kabartma Tozu

Birinci iç dolgu malzemeleri Patates Haşlanmış Nohut Pul biber Kimyon Tuz

Üzeri için: kimyonla kavrulmuş nohut taneleri

İkinci iç dolgu malzemeleri Soğan Tuz Zeytinyağı Siyah sarımsak Gram masala

Üzeri için: yoğurt ve kimyon 

Üçüncü iç dolgu malzemeleri

Balkabağı Havuç Tane kişniş Renkli tane biberler Yer fıstığı Peanut satay sos

Üzeri için: safran

Dördüncü dolgu malzemeleri Kırmızı kapya biber Patlıcan Madras köri sos Sriracha

Üzeri için: kırmızı soğan

Suyu için malzemeler Taze kişniş Taze nane Taze zencefil Yeşil cin biber Kimyon Kaya tuzu Garam Masala Demirhindi

Üzeri için: haşlanmış nohut taneleri

Yapılışı

Hamuru için;

Sodayı buzluğa koyup neredeyse donacak kıvama gelene kadar bekletin. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp sodayı ekleyip yoğurduktan sonra beklemeye alın. Hamuru çok ince şekilde açıp kızgın yağa atın ve üzerine kaşık yardımı ile kızgın yağ atarak kabarmasını sağlayın.

Patates dolgusu için;

Patatesleri ve nohutları haşlayın. İkisini birlikte püre haline getirip, baharatlar ile karıştırın.

Ispanak dolgusu için;

Ispanağı soğan ile birlikte zeytinyağında kavurup, garam masala ve siyah sarımsak ekleyin.

balkabağı dolgusu;

Balkabağını ve havucu haşlayıp püre haline getirin. İçine tane kişniş, renkli tane biberleri parçalayıp koyun, satay sos ve kırılmış yer fıstığı ile birleştirin.

Patlıcan dolgusu için;

Kırmızı kapya ve patlıcanı közleyin. Kabuklarını koyup ezin. İçine sriracha ve madras köri sos ekleyin.

suyu için;

Demirhindileri sıcak suda bekletin. Diğer tüm malzemeleri ve demirhindileri bir blender yardımı ile parçalayın. Blenderın içine su ekleyip, tüm malzemeleri karıştırmaya devam edin.

Tabaklama için;

Kabaran hamurların ortasını çay kaşığı arkası ya da makas yardımı ile açın. Her bir dolgudan 3er tane olmak üzere 12 adet hazırlayın. Patates dolgulu olanın üstüne kimyonla kavrulmuş haşlanmış nohut Ispanak dolgulu olanın üstüne kimyon ile karıştırılmış yoğurt Bal kabak dolgulu olanın üstüne safran Patlıcan dolgulu olanın üstüne kırmızı soğan koyun. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Ne oyunlar çevirmişler neler: 'Sahte reçete' soruşturması tamamlandı!

Kızıldeniz'de İsrail'den sinsi hamle! Somaliland planının arkasındaki Gazze gerçeği kan dondurdu

İmam Hatipli gençler paylaştı! Namazla alay eden akıma ibretlik cevap

Ömer Döngeloğlu’nun Sözleri yılbaşı yaklaşırken yeniden gündemde: Altaylı’nın saygısızlığına tokat gibi cevap!

Esed yanlıları boş durmuyor