AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Akçaabat köfte tarifi, nasıl yapılır? Kolay akçaabat köfte tarifi

Türk mutfağında Akçaabat köftesi çok tercih edilir.

Güncelleme Tarihi:

1930lu yıllarda Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılmıştır.  Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte Akçaabat köfte tarifi...

Malzemeler:

2 kg Dana Kıyma (Kaburga, kol ve gerdan kısmından)
340 gr ekmek içi (Kıyma ile birlikte çekilecek)
5 Diş Sarmısak
2 Tatlı Kaşığı Tuz

Garnitür:

Biber ve Domates Izgara

Yapılışı:

Kasaptan kaburga, kol ve gerdan kısmından hazırlanan 2 kg dana eti alıyoruz. Ancak mutlaka kıyma haline getirilirken yaklaşık 340 gr ekmekle beraber kıyma makinasından geçiriyoruz. 5 diş sarımsak rendeliyor, tuz ekliyoruz ve iyice özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Elde yuvarlak şekil veriyor ve hazırlanan mangalda kızartıyoruz. Yanına domates ve biber közlendikten sonra Akçaabat Köftemiz servise hazır. Afiyet olsun. 

 

 

Yorumlara Git

Ne oyunlar çevirmişler neler: 'Sahte reçete' soruşturması tamamlandı!

Kızıldeniz'de İsrail'den sinsi hamle! Somaliland planının arkasındaki Gazze gerçeği kan dondurdu

İmam Hatipli gençler paylaştı! Namazla alay eden akıma ibretlik cevap

Ömer Döngeloğlu’nun Sözleri yılbaşı yaklaşırken yeniden gündemde: Altaylı’nın saygısızlığına tokat gibi cevap!

Esed yanlıları boş durmuyor