AKİT MENÜ

Gündem

18 Mart’ta işe serbest kıyafetle gideceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, darbe ürünü yönetmeliği kaldırtmak için ellerinden gelen hiçbir gayreti esirgemeyerek, örgütlü güçlerini harekete geçireceklerini söyledi.

2013-03-15 21:45:38

İSTİHBARAT SERVİSİ
Eğitim-Bir-Sen, Türkiye genelinde toplayarak Çalışma Bakanlığı’na teslim ettiği 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkmak için serbest kıyafet eylemleri yapacak. Memurlar; milletin verdiği kararın gereğinin yerine getirilmesi için kamuda kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması amacıyla 18 Mart’tan itibaren işyerlerine serbest kıyafetle gidecek.
ÖZER: DARBE ÜRÜNÜ YÖNETMELİK
ACİLEN KALDIRILMALI
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatması günümüz Türkiyesi’ne yakışmamaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda başörtüsü yasağı dâhil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle yürüttükleri  “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teslim ettiklerini hatırlatan Özer, “Bu önemli kitlesel talebin gereğinin yapılmasını istemiş bulunuyoruz. Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan, 1982’den bu yana binlerce insanın mağduriyetine sebep olan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attığımız adımlarda kararlı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. 30 Kasım’da Meclis önünde, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ülke genelinde yaptığımız basın açıklamalarını, 2 Ocak’ta bir günlük sivil itaatsizlikle ortaya koymuş, devamında ise bir ay süren ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız, Türkiye’de bir ilke vesile olmuş ve bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.
18 MART’TA SERBEST KIYAFET EYLEMİ VAR
Eğitim-Bir-Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkacaklarını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “18 Mart itibarıyla eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz. Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı bütün sendikaların destek vereceği eyleme ilişkin konfederasyon, yönetim kurulu kararı almıştır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyerek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz; kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi