AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Elbasan tava tarifi, nasıl yapılır? Kolay Elbasan tava tarifi

Elbasan tava, haşlanmış kuzu etinin yoğurtlu bir sosla fırınlanmasıyla yapılan, geleneksel bir Arnavut yemeğidir.

Güncelleme Tarihi:

Elbasan Tava nasıl yapılır? İşte Elbasan Tava tarifi...

Malzemler 4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 800 gram kuzu kol 10 adet arpacık soğan 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 2 su bardağı yoğurt 3 adet yumurta sarısı ¾ su bardağı un 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik (arzuya göre) 1 çay kaşığı kuru reyhan (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Terbiyesi İçin: 2 su bardağı süzme yoğurt 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı su

Yapılışı

Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin. Etler mühürlendikten sonra arpacık soğanlarını ekleyin. 2-3 dakika sonra tuzu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Etler pişerken, yoğurt, yumurta sarıları, un ve suyu bir kapta karıştırın. Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanlarını bir fırın kabına dizin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Karışımı, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün. Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun.

Yorumlara Git

Trump'tan Adalet Bakanlığı'na Jeffrey Epstein ültimatomu! "Dosyaları derhal açın ve işinizin başına dönün!"

Zelenski’den Moskova’ya net mesaj: Ateşkes yoksa sandık da yok!

Talih Kuşu Değil, Manevi Akbaba! Piyango Kuyruğundaki Sessiz Felaket

Milli ve yerli sistem ile dalgalara gem vurulacak

Suriye'deki cami saldırısına Afganistan'dan sert tepki: "Şam yönetiminin ve Suriye halkının yanındayız!"