AKİT MENÜ

Teknoloji

Katılanların yalnızca %1’i bu testi geçiyor

Son zamanların sosyal medyadaki furyalarından bir tanesi, fotografik hafızamızın ne kadar iyi olduğunu anlamamızı sağlayan bu test oldu.

Fotografik hafızası iyi olan insanlara her zaman imrenmişimdir. Görsele bir kere bakarsın ve artık o aklında yer edinmiştir. Bu elbette her kişide mükemmel olan bir durum değil. Yani her insanda muhakkak bir fotografik hafıza vardır ama bunun da bir sıralaması var (en kötüden en iyiye doğru). Son zamanlarda paylaşılan bir hafıza testi, bu anlamda ne kadar iyi olduğunuzu anlamanıza yardımcı olabilir.

Teste katılan kişilerden ortalama %1’inin geçmeyi başardığı bu teste nasıl katılacağınızı anlatalım.

Öncelikle aşağıdaki görsele içinizden 10’a kadar sayarak bakın.

Şimdi de aşağıdaki görsele bakın, yine içinizden 10’a kadar sayarak…

Şimdi de gözlerinizi kapatın ve her iki görseli kafanızda birleştirmeye çalışın. Eğer gözünüzün önüne bir harf gelirse onu hemen bir kağıda yazın. Gelmiyorsa maalesef %99’luk kesimde yer alan insanlar arasındasınız, yani görsel hafızanız pek de iyi değil. Eğer ‘G’ harfini gördüyseniz oldu bu iş, görsel hafızanız gayet iyi.

Aşağıdaki görsel ise ilk iki görselin birleştirilmiş hali. Dikkatli bakınca kırmızı noktaların G harfini meydana getirdiğini göreceksiniz.

 

(Teknolojioku)

Yorumlara Git

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’