AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kabak tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Kolay kabak tatlısı tarifi

Antalya yöresi ile özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı ve bayram sofralarında sunulur.

Güncelleme Tarihi:

Kabak Tatlısı Tarifi 

Malzemeler 2 kg bal kabağı 2.5 su bardağı toz şeker Üzeri için 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı

Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin. Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Ekrem fotoğrafı buhar oldu! CHP sahte diplomayı kabul mu etti?

Trump'tan Adalet Bakanlığı'na Jeffrey Epstein ültimatomu! "Dosyaları derhal açın ve işinizin başına dönün!"

Zelenski’den Moskova’ya net mesaj: Ateşkes yoksa sandık da yok!

Talih Kuşu Değil, Manevi Akbaba! Piyango Kuyruğundaki Sessiz Felaket

Milli ve yerli sistem ile dalgalara gem vurulacak