Kadın - Aile
Sodalı peynirli börek tarifi, nasıl yapılır?
Sodalı peynirli börek tarifini çay saatinde, kahvaltıda bu tarifi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz!
Sodalı peynirli Börek tarifi için malzemeler
İç harcı: 1 küçük demet maydanoz 250 gr yağlı peynir
Yapılışı
Sodalı peynirli börek için ilk olarak yufkaları tepsiye yerleştiriyoruz. Tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkayı seriyoruz. Yufkanın kenarları tepsinin dışına sarksın. İçine yumurta süt ve sıvı yağ karışımından 3-4 yemek kaşığı döküp her yerine sürüyoruz. Sonra ikinci ve üçüncü yufkaya da aynı şeyi yapıyoruz. Fakat bu yufkalar dışa sarkmasın Büyük gelirse yufkanın yarısını bölüp kullanabilirsiniz. Üçüncü yufkadan sonra iç harcımızı tamamen serpiştiriyoruz her yanına. Sonra kalan 2 yufkayı da üstüne kapatıyoruz. Ve kalan sosu üstüne döküyoruz. Böreğimizi pişmeye hazırlıyoruz. Böreğimizi dilimliyoruz. Dilimledikten sonra maden suyumuzu üstüne döküyoruz. Yarım saat-bir saat dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Tepsiyi fırına sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kırk dakika arası kızartılır. Afiyet olsun.