AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kısır tarifi, nasıl yapılır? Kolay kısır tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kısır, lezzetinin yanında besleyici yönüyle de sağlıklı bir yiyecektir.

Güncelleme Tarihi:

Peki kısır nasıl yapılır? 

Kısır tarifi için malzemeler 1 büyük su bardağı ince bulgur Yarım su sıcak su 3 yaprak marul 1 demet maydanoz 3 adet taze soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı  1 küçük salatalık 5 tane çeri domates 1 tane orta boy sivri biber Yarım çay bardağı zeytinyağı  1 yemek kaşığı nar ekşisi Kimyon, tuz, pul biber, karabiber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak 1 küçük soğan

Yapılışı

Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz. Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Suriye'deki cami saldırısına Afganistan'dan sert tepki: "Şam yönetiminin ve Suriye halkının yanındayız!"

Ürdünlü kahramanın naaşı aylar sonra defnedildi

İBB'ye yeni operasyon! Kritik isim gözaltına alındı

Karayiplerde Korsan Savaşı! Haydut devlet dünyayı ateşe atıyor

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli