Kadın - Aile
Kısır tarifi, nasıl yapılır? Kolay kısır tarifi
Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kısır, lezzetinin yanında besleyici yönüyle de sağlıklı bir yiyecektir.
Peki kısır nasıl yapılır?
Kısır tarifi için malzemeler 1 büyük su bardağı ince bulgur Yarım su sıcak su 3 yaprak marul 1 demet maydanoz 3 adet taze soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük salatalık 5 tane çeri domates 1 tane orta boy sivri biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi Kimyon, tuz, pul biber, karabiber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak 1 küçük soğan
Yapılışı
Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz. Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.