AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Keledoş tarifi nasıl yapılır? Kolay tarif

Keledoş yöresel Van yemeğidir.

Güncelleme Tarihi:

Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen lezzetli bir yemek. 

Keledoş malzemeleri Kavurma eti Yarım su bardağı nohut 1 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 avuç akpancar 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı kurut

Yapılışı

Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın. Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin. Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin. 10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Üzerine tereyağını ekleyin. Yağ eriyince sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Suriye'deki cami saldırısına Afganistan'dan sert tepki: "Şam yönetiminin ve Suriye halkının yanındayız!"

Ürdünlü kahramanın naaşı aylar sonra defnedildi

İBB'ye yeni operasyon! Kritik isim gözaltına alındı

Karayiplerde Korsan Savaşı! Haydut devlet dünyayı ateşe atıyor

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli