AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kavut çorbası tarifi, nasıl yapılır? Kolay kavut çorbası tarifi

Kavut çorbası sabah kahvaltılarında yenen bir yemektir.

Güncelleme Tarihi:

Yöresel çorbası olan Kavut çorbası tarifi.

Malzemeler 1 su bardağı kavut unu 1 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı su, tuz

Yapılışı

Tencereye tereyağını ve kavut ununu koyup, güzelce kavuralım. Daha sonra 5 su bardağı su ilave edip, karıştırılarak kaynatalım. Hafif ateşte 15 dakika kaynatıp, tuzunu ilave edelim. Kavut çorbamız piştikten sonra bir süre soğumaya bırakalım ve kaselere alarak, servis edelim. Afiyet olsun

Kavut unu; süte yatırılmış buğdayın güneşte kurutulduktan sonra kavrulması ve sonrasında un haline getirilmesiyle elde edilir.

 

Yorumlara Git

Suriye'deki cami saldırısına Afganistan'dan sert tepki: "Şam yönetiminin ve Suriye halkının yanındayız!"

Ürdünlü kahramanın naaşı aylar sonra defnedildi

İBB'ye yeni operasyon! Kritik isim gözaltına alındı

Karayiplerde Korsan Savaşı! Haydut devlet dünyayı ateşe atıyor

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli