AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Şatobiryan tarifi, nasıl yapılır? Kolay şatobiryan tarifi

Şatobiryan bir Fransız yemeğidir.

Güncelleme Tarihi:

Şatobiryanı bu tarifle kolayca yapabileceksiniz.

Malzemeler 1/2 kg Dana Bonfile (ortadan kesilmiş) 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Tuz 1-2 Yemek Kaşığı Tereyağı (oda sıcaklığında ve küp doğranmış)

Bearnaise sos için: 2 Yemek Kaşığı Sirke veya Limon Suyu 2 yumurtası sarısı 1 Orta Boy Arpacık Soğan 1 Yemek Kaşığı Taze Kekik (ince kıyılmış) 1 Yemek Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) 1 Yemek Kaşığı Taze Tarhun (ince kıyılmış veya 2 çay kaşığı kurutulmuş) Tuz Taze çekilmiş karabiber (arzuya göre)

Yapılışı
Şatobiryan için hazırladığınız bonfileyi pişirme işleminden önce buzdolabınızdan çıkarıp 35-40 dakika oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.  Bonfilenizin her yanını zeytinyağı ile kaplayarak 8 dakika yüksek ateşte kızdırdığınız döküm tavada dört yönünü de 1.5-2 dakika kadar pişirin.  220 derecelik fırında 8-10 dakika ara ara eti çevirerek ve tereyağını kaşıkla üzerinde gezdirerek pişiriyoruz.  Pişen bonfilenizi servis tahtası üzerinde 5-6 dakika dinlendirin.  Etiniz dinlenirken siz o arada Bearnaise sosunuzu hazırlayabilirsiniz.. Etiniz dinlendikten sonra bir parmak kalınlığında dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

 

 

Yorumlara Git

Suriye'deki cami saldırısına Afganistan'dan sert tepki: "Şam yönetiminin ve Suriye halkının yanındayız!"

Ürdünlü kahramanın naaşı aylar sonra defnedildi

İBB'ye yeni operasyon! Kritik isim gözaltına alındı

Karayiplerde Korsan Savaşı! Haydut devlet dünyayı ateşe atıyor

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli