AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Erişte tarifi, nasıl pişirilir? Kolay erişte tarifi

10 dakikada hazırlayıp yiyebileceğiniz bu pratik erişte tarifimiz.

Güncelleme Tarihi:

Kolayca yapabileceğiniz Erişte tarifi.

 Malzemeler 2su bardağı 2yemek kaşığıtereyağı 1yemek kaşığısıvı yağ(zeytin veya ayçiçek) 2çay kaşığıtuz 3su bardağıkaynar su

Yapılışı

Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın. Erişteleri tencereye dökün hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun. Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ardından servis edin, afiyet olsun

 

 

 
Yorumlara Git

Suriye'deki cami saldırısına Afganistan'dan sert tepki: "Şam yönetiminin ve Suriye halkının yanındayız!"

Ürdünlü kahramanın naaşı aylar sonra defnedildi

İBB'ye yeni operasyon! Kritik isim gözaltına alındı

Karayiplerde Korsan Savaşı! Haydut devlet dünyayı ateşe atıyor

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli