AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kuzu fırın tarifi, nasıl yapılır? Kolay kuzu fırın tarifi

İşte Kuzu fırın tarifi...

Güncelleme Tarihi:

Fırında kuzu tandır tarifi için malzemeler

1. Kemiksiz kuzu but 2. Kemikli kuzu but 3. Arpacık soğan 4. Soğan 5. Domates salca 6. Maydanoz 7. Kereviz sapı 8. Defneyaprağı 9. Sarımsak 10. Çubuk tarçın 11. Tane karabiber 12. Tuz 13. Patates 14. Havuç 15. Domates 16. Biber

Yapılışı

İncikleri çıkartılmış kuzu butu dilerseniz bütün olarak veya porsiyon sayınıza göre böldürerek kullanabilirsiniz.

Tavanızı kızdırın ve kuzu butu arkalı önlü kızartarak mühürleyin.

Patates, soğan ve biberleri irice doğrayın.

Fırın kabınızı bolca sıvı yağ ile yağlayın.

Önce kuru soğanları, sonra patates, biber ve domatesleri fırın kabına yerleştirin.

Tuz ve karabiber ilave edin.

Mühürlenen Etlerin üzerine bıçak ile delikler açın.

Tane karabiber ile sarımsakları etlerin içerisine yerleştirin ve eti tuzlayın.

Üzerini pişirme kağıdı ile örtün, sonra alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.

220 derece ısınmış fırında 1.5 saat pişirdikten sonra, ısıyı 180 dereceye getirin ve 1.5 saat daha pişirin.

10 dakika kadar bekletip servis edin.

Yorumlara Git

“Dilimizin tanıtımı” tamam. “Dinimizin tanıtımı” da önemli

Miçotakis’e ‘Açık İhanet’ suçu: Yunan Gazeteciden İsrail ittifakına sert tepki

İsrail medyası panik havası! Türkiye Suriye’ye radar sistemi kuruyor

Site baronlarına Ak Parti tokadı! Fahiş aidat vurgunu bitiyor

SDG için son günler! Ya teslim ya da yok olacaklar