AKİT MENÜ

Siyaset

Irkçı Tanju Özcan şimdi de Iraklıları hedef aldı!

Göçmen vatandaşlara yönelik ırkçı söylemleri ile ülkede bir ahlak sorunu haline gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Habertürk TV canlı yayınında konuştu.

2021-11-29 00:47:34

This browser does not support the video element.

 Yeniakit.com.tr 

Tanju Özcan, Sevilay Yılman moderatörlüğündeki HT Masa programına katıldı.

Ayrımcı Özcan, Nagehan Alçı'nın kendisi hakkındaki köşe yazıları üzerinden iktidarı hedef alırken, yine "ırkçılık" yapmayı sürdürdü:

"Nagehan Alçı, ülkemizdeki 6-7 milyon sığınmacıyı vatandaş olarak kabul etmemiz gerektiğini söylüyor. İki gece uyuyamadım. 'Nagehan hanım kendinde bu haddi nereden buluyor?' dedim. Siz kimsiniz ki Türkiye'de 6-7 milyon kişiye vatandaşlık dağıtacaksınız? Bu yazıyı Nagehan hanıma kimin yazdırdığını merak ediyorum. Acaba birileri toplumu buna hazırlamaya mı çalışıyor?"

'Ben sözümü tutarım' deyip, utanmadan bunu hatırlattı!

Geçmişteki "ırkçı" açıklamalarını da utanmadan yeniden gündeme getiren CHP'li Özcan, "Seçimden önce 'sığınmacılara yardımı keseceğim' dedim. Sözümün gereğini yerine getirdim." diye konuştu.

Nagehan Alçı, Özcan'a, en temel ihtiyaç maddelerinden suya ulaşma hakkını göçmenlerin elinden nasıl aldığını sordu. "Göçmenlerden on kat fazla su faturası alacağım." diyen Özcan, bir yandan kelime oyunu yöntemine başvururken, diğer yandan da Iraklı göçmenleri hedef aldı.

"Sularını keselim diyen oldu mu? Ben ırkçı veya faşist değilim. Bolu'daki yabancıların yüzde 70'i Iraklı. Allahınızı severseniz Irak'ta savaş mı var? Burada ne geziyorlar?"

'Benim annem kapalı'

Kendisine başörtülü bir kadınla ilgili seviyesiz anısı hatırlatılan Özcan, şöyle cevap verdi: "Benim ailem hacı. Benim annem de o hanım gibi kapalı. Ben Bolu'da cami yaptırdım."

Yorumlara Git

Belçika hükümetinden Filistin hamlesi

Rus güvenlik şirketi Wagner ile ilgili rapor yayımladılar: Sivilleri öldürüyorlar

Turgut Altınok Akit TV canlı yayınında Mansur Yavaş'a seslendi! 'Onuru varsa istifa etmeli'

İsrailli savunma şirketi Filistin eylemlerine dayanamadı şirketi sattı

Fatih Erbakan'ın danışmanı Yeniden Refah Kurucular Kurulu Üyesi Mollaismailoğlu: Bu yanlıştan dönülmeli!