Kadın - Aile
Lahmacun tarifi, nasıl yapılır?
Lahmacun, yemesi en keyifli, en çok sevdiğimiz yemek tariflerinin başında geliyor.
Ev yapımıLezzetli, doyurucu lahmacunu evde yapabilmeniz için sizlerle kolay tarifi paylaşıyoruz.
Lahmacun tarifi İçin malzemeler
6-7 Adet Lahmacun için,
Hamuru için
Yapılışı
Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz. Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk.) Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk.) Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz. Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. Fırının ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklıkta. Teflon tavayı ısıtıyoruz Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ızgara bölümüne koyuyoruz. (Kapak hafif açık kalacak) Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz.