AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Keten tohumu nasıl yenir, faydaları nelerdir?

Ketengiller familyasına ait bir bitki olan keten tohumu, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır.

Güncelleme Tarihi:

Günümüzde, keten tohumu; tohum, keten tohumu yağı, keten tohumu tozu, keten tohumu tabletleri ya da kapsülleri ve keten tohumu unu gibi formlarda bulunmaktadır. Çoğu insan tarafından, kabızlığı, diyabeti, yüksek kolesterolü, kalp hastalığını, kanseri ve daha birçok hastalığı önlemek ya da kontrol altına almak için besin takviyesi olarak kullanılmaktadır.

En yaygın kullanımı öğütülmüş haliyle olan keten tohumu, pek çok yemeğin içerisine eklenebilmektedir. Hem tuzlu hem de tatlı yemeklere eklenerek tüketilmesi mümkündür. Pişirilen iki kişilik bir yemeğin içerisine 2 tatlı kaşıklık öğütülmüş keten tohumu eklenebilir ve bu şekilde tüketilebilir.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

-Kalp sağlığınızı korur ve kalp hastalıklarının riskini azaltır

-Kanser önleyici bir etkiye sahiptir

-Göğüs ağrılarının azalmasını sağlar

-Saçları, tırnakları ve cildi korur, bakım niteliği taşır

-Lifli yapısı sayesinde kolesterol ve kan şekerini dengeler

-Felç olma riskini azaltır

-Kabızlığı engelleyerek bağırsakların rahatlamasını sağlar

-Menopoz dönemindeki kadınlarda meme kanserini engeller

-Diyabet hastaları için bulunmaz bir şifa kaynağıdır

-Kan basıncını düşürür ve hipertansiyona fayda sağlar

-Depresyona iyi gelir, rahatlatıcı bir etkiye sahiptir, stresi engeller

-Ayrıca karaciğer hastalıklarında da bir kalkan görevi görmektedir

-Prostat, kolon kanseri gibi hormonlara bağlı kanser türlerini engelleyerek sağlıklı bir yaşam sunar.

Keten tohumu yağinin faydaları nedir?

Kanser riskinin azaltıcı etkisi vardır Lif oranı yüksek olduğu için tokluk sağlar Diyabet hastalarında şekeri dengeler Kolesterolü düşürür Cilde iyi gelir Saçları nemlendirir ve hızlı uzamasını sağlar Safra kesesi taşı ve basura iyi gelir Göz kuruluğunu düzenler

Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. En yaygın kullanım şekli yulaf ezmesi, yoğurt, salata, smoothie ve meyve karışımları gibi gıdalara eklenmesi şeklindedir. Çiğ olarak baharat gibi farklı yemeklere eklenerek de kullanılabilir. Chia tohumuna çorba ve soslarda da yer verebilirsiniz.

 

 

 

Yorumlara Git

ABD ve İsrail arasında anlaşmazlık iddiası

Filistin'den Arap ülkelerine Somaliland uyarısı

BM Genel Sekreteri Guterres, camiyi hedef alan terör saldırısını kınadı

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!