AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kavun dolması tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir.

Güncelleme Tarihi:

Eski zamanlarda sünnet düğünü gibi ihtişamlı törenlerde kavun dolması sunulurmuş. Bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.

Kavun dolması tarifi için malzemler; 1 adet kavun 100 gr dana kıyma 100 gr kuzu kıyma 1 fincan pirinç 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı soyulmuş iç badem 1 yemek kaşığı kabuksuz çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 10 dal maydanoz 10 dal dereotu 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kişniş 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Pirinç yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır. 2 yemek kaşığı tereyağında ince kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma, ince doğranmış maydanoz, dereotu ve diğer baharatlar, badem içi ve fıstık içi ilave edilir. 5-7 dakika kavrulduktan sonra iç hazırdır.  Kavun sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesilip çekirdekleri temizlenir ve içi bir miktar oyulur. Hazırlamış olduğumuz iç kavunlara doldurulur. 180°C fırında 15-20 dakika kavunları pişirilir. Kavunun içerisinden ayırmış olduğumuz kavunun içi ve suyu, 2 dal maydanoz ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile iyice kavrulur. 

Afiyet olsun...

 

Yorumlara Git

ABD ve İsrail arasında anlaşmazlık iddiası

Filistin'den Arap ülkelerine Somaliland uyarısı

BM Genel Sekreteri Guterres, camiyi hedef alan terör saldırısını kınadı

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!