AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Perişka tarifi, nasıl yapılır?

Bu tarifle kolaylıkla Perişka (Ilgaz) yapabileceksiniz.

Güncelleme Tarihi:

Perişka (Ilgaz) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için; 1 yumurta Su Un  Tuz

Üzeri için; Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Nane, sumak ,pul biber

Yapılışı

Form olarak mantı hamuruyla birebir aynı bir hamur yoğuruyoruz. Yarım saat dinlendirdikten sonra pazılara ayırıp mantı yaparken ki incelikte açıyoruz. Kare kare kesip iyice kaynayan bol tuzlu suda yaklaşık 15 dakika pişene kadar haşlıyoruz. Tarif oldukça pratik olmakla beraber tek zahmetli yanı suya bırakılması. Tek tek hızlıca üst üste gelmeyecek şekilde bırakıyoruz. Piştikten sonra biraz soğuk su ekleyip süzüyoruz. Servis tepsimizin altına yoğurdumuzdan biraz döküyoruz perişkamızı da tepsimize alıp kalan yoğurdu tereyağı ve baharatlarımızı döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlara Git

ABD ve İsrail arasında anlaşmazlık iddiası

Filistin'den Arap ülkelerine Somaliland uyarısı

BM Genel Sekreteri Guterres, camiyi hedef alan terör saldırısını kınadı

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!