AKİT MENÜ

Teknoloji

iPhone’da istenmeyen siteleri engelleyin!

iPhone'da yani iOS 9'da istemediğiniz siteleri kolayca engelleyebilirsiniz.

iOS üzerinde web sitesi engellemek istediğiniz de bunun birçok yolu vardır. En kolayı ise tabii ki iPhone’un kendi içindeki Sınırlamalar özelliğinden yararlanmak. Sınırlamalar sayesinde iPhone’da birçok alana erişimi engelleyebilirsiniz. Ayrıca özel olarak bir web sitesini de kara listeye alarak örneğin, çocuklarınızın sizin dışınızda söz konusu siteye girişini yasaklayabilirsiniz. Yani bu özellik en fazla ebeveynlerin işine yarayacak. Detaylıca anlatalım:

SINIRLAMALAR’I ETKİNLEŞTİRİN

Ayarlar – Genel – Sınırlamalar yolunu izleyin ve Sınırlamaları Etkinleştirin bölümüne dokunun. 4 haneli bir parola oluşturmanız istenecek. Size özel bir parola belirledikten sonra tüm sınırlama seçenekleri aktif hale gelecektir. Şimdi biraz aşağı inerken Web Siteleri seçeneğini göreceksin. Tüm işlemleri orada yapacağız.

Yalnızca Belirli Web Siteleri bölümüne dokunulduğunda iPhone içindeki hazır siteler görünecek. Bu sitelerin çoğu elbette çocuklara yönelik siteler. Yani çocuk sitelerinin dışında hiçbir siteye giremezler. Eğer özel olarak bir siteye izin vermek istiyorsanız Web Sitesi Ekle… bölümünden siteleri ekleyebilirsiniz.

 

(akillitelefon.com)

Yorumlara Git

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’

Suudi Arabistan Türkiye'nin milyarlarca dolarına göz dikti