AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Gülüklü çorba tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Akdeniz yemeği olan gülüklü çorba tarifi, malzemeler ve püf noktası haberimizde...

Güncelleme Tarihi:

Gülüklü çorba malzemeleri neler?

250 gram kıyma 500 gram haşlanmış tavuk eti 4 bardak tavuk suyu 1 kase haşlanmış nohut 1 fincan pirinç 1 domates 1 kaşık salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 yemek kaşığı nane 1 limon 1 kaşık tereyağı Tuz Sıvıyağ

Gülüklü çorba tarifi, nasıl yapılır?

Öncelikle 'gülük' denilen küçük köfteler hazırlanır. Kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz karıştırılır. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Bu köfteler az yağda kızartılır. Çorba tenceresine tereyağı ve iki kaşık sıvı yağ konur salça eklenip biraz kavrulur, domates rendesi eklenir. Üzerine tavuk suyu ve 4 bardak daha su eklenir, kaynayınca önce pirinç ve tuz eklenip beş dakika kaynatılır. Ardından köfteler, birkaç dakika kaynayınca da nohut ve tavuk eklenir. Beş dakika daha kaynatıp naneyi ve limon suyunu da ekleyip ocağı kapatıyoruz.

Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

BM Genel Sekreteri Guterres, camiyi hedef alan terör saldırısını kınadı

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!

Tavuk döner faciası! Öğrenciler hastanelik oldu

Suriye'de bir kalleş saldırı daha! Önce cami şimdi ise...