AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Nogay çayı tarifi, nasıl yapılır?

Çok eskilere dayandığı söylenir.

Güncelleme Tarihi:

Özellikle Hindistan ve Tibet'in geleneksel mutfağında kullanılır.

Nogay çayı tarifi İçin malzemeler

1yemek kaşığısiyah çay 1su bardağısu 1,5-2su bardağısüt 1çay kaşığıtereyağı 1çay kaşığıtuz  1çay kaşığıkarabiber

Nogay Çayı tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye 1 su bardağı suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine çayı ekleyin ve 1-2 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Rengini alan çayın içine sütü azar azar, karıştırarak ekleyin. Sütün kesilmemesi için bu aşamada dilerseniz önce sütün bulunduğu kasenin içine ocakta kaynamakta olan çaydan 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyerek ılıtın ve ardından ılıttığınız karışımı kaynamakta olan çaya ilave edin. Sütlü karışımı 1-2 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan alıp hemen süzgeçten geçirin ve içindeki çay tanelerini ayırın. Elde ettiğiniz sütlü çay karışımını kase ya da kupalara pay edin. Servis etmeden hemen önce üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

BM Genel Sekreteri Guterres, camiyi hedef alan terör saldırısını kınadı

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!

Tavuk döner faciası! Öğrenciler hastanelik oldu

Suriye'de bir kalleş saldırı daha! Önce cami şimdi ise...