AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kitel tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Kitel, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir.

Güncelleme Tarihi:

Kitel, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Kitelin  bazı yörelerde 'kitel raha' ismiyle de bilinir. 

Siirt içli köftesi olarak bilinen bu tarifle kolaylıkla Kitel köfteyi yapabileceksiniz.

Kitel tarifi için malzemeler

Dışı için;

yarım kg ince bulgur 1 çay bardağı irmik tuz ılık su

İçine; 2 adet soğan 300 gram orta yağlı kıyma birkaç dal maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ yada margarin 1 tatlı kaşığı reyhan tuz karabiber pul biber

Kitel nasıl yapılır?

Bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar, irmik ile elimizle su ekleyerek iyice yoğurun(yaklaşık 15-20 dk) İç malzeme için ince kıyılmış soğanı yağ ile kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Baharat ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.  Hazırladığınız bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve baş parmağınızla açıp, aynı içli köfte gibi inceltin. İçine kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve kapatın. Üçgen yada yuvarlak şekil vererek yassılaştırın. İç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Tencereye sıcak su, 2 tane limon tuzu, tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Yaptığınız hamurları 4er 5 er tane atarak haşlayın. Su üstüne çıkıyorsa pişmiş demektir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülebilir. Afiyet olsun.

   

 

Yorumlara Git

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!

Tavuk döner faciası! Öğrenciler hastanelik oldu

Suriye'de bir kalleş saldırı daha! Önce cami şimdi ise...

Mısır'dan İsrail'e karşı Gazze için iki "kırmızı çizgi"