Kadın - Aile
Akşam yemeği - Etli pilav
Etli Pilavı bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.
Güncelleme Tarihi:
Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Yapılışı
Kuşbaşı et pilav tenceresine alınır. Bir çay bardağı su eklenir ve et iyice yumuşayana kadar haşlanır (tavuk eti için su konmadan kavrulur) Et suyunu iyice çektikten sonra, sıvı yağ eklenir. Tuz, karabiber atılıp kavrulur. Tereyağı ilave edilir, yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç katılıp biraz kavrulur. 3 su bardağı su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
İlişkili haber:
Evde adana dürüm tarifi, nasıl yapılır?