AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Akşam yemeği - Etli pilav

Etli Pilavı bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.

Güncelleme Tarihi:

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

300 gr kuşbaşı et  1 çay bardağı su  3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 

Yapılışı

Kuşbaşı et pilav tenceresine alınır. Bir çay bardağı su eklenir ve et iyice yumuşayana kadar haşlanır (tavuk eti için su konmadan kavrulur) Et suyunu iyice çektikten sonra, sıvı yağ eklenir. Tuz, karabiber atılıp kavrulur. Tereyağı ilave edilir, yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç katılıp biraz kavrulur. 3 su bardağı su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 

 

   
Yorumlara Git

Erdoğan imzayı attı! Gece yarısı kritik atamalar

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!

Tavuk döner faciası! Öğrenciler hastanelik oldu

Suriye'de bir kalleş saldırı daha! Önce cami şimdi ise...

Mısır'dan İsrail'e karşı Gazze için iki "kırmızı çizgi"