AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Trabzon pidesi tarifi

Çıtır kenarlarıyla, tereyağıyla, peyniriyle, yumurtasıyla doysanız da yemeye devam edeceğiniz bir lezzet olan Trabzon yağlı pidesi

Güncelleme Tarihi:

Yapımı için malzemeler

3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için: 200 gram kolot peyniri 50 gram tel peyniri 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta

Trabzon yağlı pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık suyla karıştırıp içine zeytinyağını ekleyin ve erimesi için birkaç dakika bekleyin. Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu unun ortasına ekleyin. Hamuru güzelce yoğurup mayalanması için nemli bir örtünün altında yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru ikiye bölüp elinizle çekiştirerek açabildiğiniz kadar ince açın. Kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru katlayın. Fırını 240 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra hamurları fırına verin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu esnada peyniri rendeleyin. Pişirdiğiniz hamurları fırından alıp peyniri üzerine yayın ve 5 dakika daha fırınlayın. Yeniden fırından aldığınız pidelerin üzerine tereyağını ve yumurtayı ekleyin. Pideleri fırına verip fırını kapatın. Yumurta pidenin sıcağıyla piştiğinde çıkarıp servis edin. Afiyet olsun…

 

Yorumlara Git

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!

Tavuk döner faciası! Öğrenciler hastanelik oldu

Suriye'de bir kalleş saldırı daha! Önce cami şimdi ise...

Mısır'dan İsrail'e karşı Gazze için iki "kırmızı çizgi"

CHP'li Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda flaş gelişme