Kadın - Aile
Çiğ köfte tarifi nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
Tadına doyum olmayacağınız çiğ köfte tarifi...
Çiğ köftenin bilinmeyen faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Çiğ Köftenin faydaları
Kötü kolesterolü düşürür. Antioksidan özelliği gösterir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağırsak, prostat ve rahim kanseri riskini azaltır. Kalp-damar sağlığını olumlu yönde etkiler. Çocukların beyin gelişiminde etkilidir. Şeker hastalarına iyi gelir.Çok fazla tüketildiğinde;
Göz retina tabakası hasarından yağ birikimine, doyma mekanizmasında bozukluktan obeziteye, büyüme hormonu baskılanmasından pankreas hasarına, insülinde artıştan diyabete hatta böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlara yol açabiliyor. Hamilelerde de bebeğe zarar verebilecek tahribatlara neden olabiliyor.
Çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
Bulgurun üzerine sıcak su döküp suyu çekmesini bekleyin. Rendelemiş olduğunuz soğanın fazla suyunu tülbent yardımıyla sıkın. Bütün malzemeyi robot içine koyup yavaşça robottan çekin. Arada robottun ağzını açıp kenarlara yapışan malzemeyi toparlayarak tüm malzemelerin ince çekilmesini sağlayın. Tüm malzemelerin karıştığına emin olunca bir yoğurma kabı içerisinde bir kez karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verin. Bol yeşillikle servis edin. Afiyet olsun.