Kadın - Aile
Fırında lahmacun nasıl yapılır? Kolay tarif
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan lahmacun tarifi
Fırında Lahmacun tarifi nasıl yapılır. İşte kolay tarif
Fırında lahmacun nasıl yapılır?
Malzemeler
Hamuru İçin; 2,5 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 6 su bardağı un
İç malzemesi;
Yapılışı
Öncelikle hamur malzemelerini hamur yoğurma kabına alalım. Poğaça hamurundan birazcık sert bir hamur yoğuralım. Unu az gelirse biraz un ekleyebilirsiniz. Hamuru streçleyip, mayalanmaya bırakalım. O arada iç malzemesini hazırlayalım. Derince bir kaba kıymamızı alalım. Tüm malzemeleri robottan geçirip, kıymanın üzerine katalım. Sıvı yağ ve baharatlarını da katıp, karıştıralım. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alalım. Servis tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına iç malzemesinden iki veya üç kaşık bırakıp, düzeltelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aldığı kadar lahmacunlarımızı dizelim. 250 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.