AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sodalı yufka böreği nasıl yapılır?

Kahvaltıda tüketilmesi ayrı, çayın yanında sıcacık yenmesi ayrı bir keyif olan börek tarifi

Güncelleme Tarihi:

Sodalı yufka böreğini bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.

Sodalı yufka böreği nasıl yapılır?

malzemeler

İç harcı malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 200 gr kıyma 3 adet orta boy soğan Maydanoz Karabiber Tuz

Yufkayı ıslatmak için:

5 adet yufka 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 şişe maden suyu

Üzerine: Yumurta sarısı

Yapılışı

Sodalı yufka böreği için önce iç harcı hazırlayın. Kıymalı böreğin püf noktası biraz da iç harcın lezzetidir. Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyu çekinceye kadar kavurun. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alın. Kıymalı böreğin harcı soğurken sodalı sosu hazırlayın. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın. Bunun amacı böreğin kabarmasıdır. Yufkayı açın ve güzelce bu karışımdan yufkaya sürün. Kıymalı harçtan uzun kısma koyup rulo şeklinde katlayın. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış ya da kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer yufkalara aynı işlemi uygulayın. Kalan sosu kıymalı böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün. Afiyet olsun.

Patatesli sodalı börek tarifi nasıl yapılır?

Patateslerimizi öncelikle yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sıcakken ezip püre haline getirelim. Diğer tarafta süt ve sıvı yağdan oluşan börek sosumuzu hazırlayalım. Yufkayı tezgaha yayalım, dört tarafını dikdörtgen şekline gelene kadar katlayıp sostan her yerine sürelim.

   
Yorumlara Git

Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal Suriye'de: Üs bölgelerinde denetim!

Tavuk döner faciası! Öğrenciler hastanelik oldu

Suriye'de bir kalleş saldırı daha! Önce cami şimdi ise...

Mısır'dan İsrail'e karşı Gazze için iki "kırmızı çizgi"

CHP'li Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda flaş gelişme