AKİT MENÜ

Kadın - Aile

İbn-i Sina'nın 'Hafızayı kuvvetlendirir' dediği baharatlar

Baharatlar hem lezzet hem şifa dağıtıyor.

Güncelleme Tarihi:

Güçlü hafıza için özellikle bazı baharatlara mutfakta yer açmak gerekiyor. Güçlü bir hafıza iş ve sosyal yaşamımızı kolaylaştıran en önemli etkenlerdendir. İbn-i Sina 16. ve 19. yüzyıllar arasında katarakt, şizofreni, diyabet gibi zor hastalıklara kendi yöntemleriyle çare bulmuş, adını tıp tarihine yazdırmış bir uzmandır. Sizlere önerdiği 3 baharatı paylaşıyoruz.

İbn-i Sina'nın 'Hafızayı kuvvetlendirir' dediği baharatlar Zencefil Zerdeçal Hardal 

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.

Hardal: Aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler.

 

Yorumlara Git

Türkiye'den İsrail'e "Somaliland" tepkisi

Rusya'da Bomba gelişme: Müslüman nüfusu nedeniyle İslami banka kuracak

Sıcak saatler! Suudi Arabistan’a ait savaş uçakları saldırdı

Hükümete akılalmaz tuzak: Çelik üreticisi 'halkı zehirledi' ülke şaşkına döndü! Savcılar kararı ilan etti

İşgalciler Somaliland'in hamiliğine soyundu