AKİT MENÜ

Gündem

Dilipak dosyasından 3 kitap kaybolmuş!

Adalet Bakanlığı, yazılı emre giderken Yargıtay’a gönderdiği dosyadan, dava konusu olan Abdurrahman Dilipak’ın dilini sadeleştirdiği “Hayat ve Hatıratım” adlı 3 kitabının alındığı ortaya çıktı. Yargıtay’dan mahkemeye direkt gönderilen zarfın içinde kitabı

2013-01-28 21:29:26

KENAN KIRAN / İSTANBUL
Gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak’ı beraat ettirdiği gerekçesiyle yüksek yargı üyesi olması engellenen dönemin İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Kutluk’un dosyasından önemli bir evrağın (3 kitap) kaybolduğu ortaya çıktı.
RIZA NUR’UN 3 CİLTLİK KİTABI KAYIP
Mustafa Kutluk’un Bursa’ya sürülmesine neden olan Abdurrahman Dilipak davasının temelini oluşturulan Dr. Rıza Nur’un, “Hayat ve Hatıratım” adlı eserinin kaybolduğu bildirildi.
Mustafa Kutluk, İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı’na gönderdiği yazıda, “Hayat ve Hatıratım” adlı eserin (3 adet kitap) gönderildiği, buna rağmen dönen dosyada kitapların içinde olmadığı belirterek, “Bahse konu dosyaya ait 3 ciltlik kitabın nerede içinden alınmış ise tahkik ve tesbiti ile dosya içine konulmak üzere o yerden istenmesi rica olunur” ifadelerini kullandı.
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 3 Eylül 1992 tarih 1992/764 esas, 1992/950 karar sayılı Abdurrahman Dilipak dosyası, Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 6 Eylül 1993 tarih 1993/579 esas sayılı yazısına binaen Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemeye gönderilen dosyadan “Hayat ve Hatıratım” isimli 3 ciltlik kitap“ iç kararda bekletilirken kayboldu.
KİTAP DOSYADA YOK İKEN, YARGITAY
9. CEZA DAİRESİ KARAR VERMİŞ!
Yargıtay 9. Ceza Dairesi; söz konusu davada, Abdurrahman Dilipak’a ait kitap incelenmeden dosyasının bozulmasına karar verdi ve “Dava konusu kitapta müsnet suçun unsurları bulunduğu anlaşıldığından sanıkların sorguları yapılarak sonucuna göre hukuki durumlarının takdir ve tayini gerekirken eksik soruşturma ile yazılı şekilde hüküm kurulması ..” denildi.

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek