AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Paşa çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Bu tarifle paşa çorbasını daha çok seveceksiniz.

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı'dan bu yana Türk mutfağının en sevilen, en çok yenen çorbaları arasındadır. İşte kolay tarif

Paşa Çorbası tarifi 

Malzemeler 2 parça tavuk budu 2 su bardağı yoğurt 2 kaşık un 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım çay bardağı tel şehriye 1 çorba kaşığı tuzot 5 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için; Tereyağı ve kırmızı toz biber Paşa nasıl yapılır?

Tavuklar haşlanıp didilir. Yoğurt ve un bir kapta çırpılır ve tencereye aldığımız tavuk suyuna katılıp kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Sırasıyla nohut tel şehriye ve tavuk parçacıkları eklenir. Şehriyeler piştiğinde tuzot ve tuz eklenip bir taşım kaynatılır. Ayrı bir tavada kızdırılan yağ ve biber üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

İşgalciler Somaliland'in hamiliğine soyundu

Duyarlı STK’lardan operasyonlara destek: Madde bağımlığı bekaa sorunu haline geldi

CHP'nin İstanbul'daki kalesine grev kararı asıldı

Her anı rezalet! Aldattığı karısını, sevgilisi ile kız arkadaşına öldürtmüş!

Ömer Çelik'ten Suriye mesajı