Kadın - Aile
Soğuk baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası
Son zamanların en popüler tatlılarından birisi olan ve tadına doyum olmayan soğuk baklava tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir tatlı.
Soğuk Baklava hem şerbetli hem çikolatalı bir tatlıdır. İşte Soğuk Baklava tarifi ve yapılışı.
Malzemeler
Baklava için: 1litresüt 4su bardağıtoz şeker 800grambaklavalık yufka 200grammargarin 1çay bardağısıvı yağ
Üzeri için:
Yapılışı
Uygun bir tencereye sütü ve şekeri alalım ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başladığında bir dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Uygun bir tencere de yağı eritelim ocaktan alıp üzerinden köpüğünü alıp atalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Yufkaları tezgaha açalım ve tepsi boyuna uygun keselim. Sonrasında tepsinin tabanını yağlayalım. 2 kat yufka serelim. Her iki katta bir azar azar yağdan serpiştirelim. Yufkaların %70 ni bu şekilde kullanıp ara kata bol fıstık,ceviz yada fındık kullanılabilir. Bolca dökelim ve kalan yufkaları başında olduğu gibi kullanalım. Aşamaları sola kaydırarak izleyebilirsiniz. Son olarak keskin bir bıçakla tatlıyı dilimleyelim ve kalan yağı üzerine gezdirelim. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından aldıktan 3-4 dakika sonra en başında hazırladığımız tamamen soğumuş olan şerbeti üzerilerine gezdirelim. Dinlenip soğuduktan sonra süsleyebiliriz. Önce kakao serpiştirelim sonra rendelenmiş çikolata ve en üste Antep fıstığı. Afiyet olsun.
Soğuk baklava yapımının 5 püf noktası