Kadın - Aile
Portakallı kek tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif
Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak portakallı kek tarifi
Portakallı Kek tarifi
Malzemeler
Üzeri için: Pudra şekeri
Portakallı Kek nasıl yapılır?
Portakallı kek hamurunu hazırlayalım. Portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır. Yarım su bardağı ay çiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir. Son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır. Hamuru kek kalıbına boşaltalım. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir. Kekimizi fırına sürelim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir. Portakallı kekin üzeri pudra şekeri ile süslenir. Soğuduktan sonra portakallı kekimiz servise hazır.
Diğer önerimiz ise;
Portakallı pasta
Malzemeler 3 yumurta Yarım çay bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yeteri kadar badem unu veya normal un 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Nasıl yapılır
Portakallı pasta tarifi için önce portakalları 30 dakika suda haşlayın. Böylece acılığı gidecektir. Ardından portakalları dilimleyin ve çekirdekleri çıkarın. Kabaca doğrayın. Robottan geçirin. Ardından portakalları bir kaba alın ve badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın. Çizgili bir kek kalıbına dökün. Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Ardından soğuyunca keki kalıptan çıkarın. Portakallı pasta servise hazır. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..
Ev yapımı dankek tarifi
Malzemeler 4 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı nişasta (mısır kullanıyorum) 5 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı damla çikolata isteğe bağlı
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz beyazlaşıp krema haline geliyor.Daha sonra sıvıları ve daha sonra da nişasta, un, kabarma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yavaşça karıştırıyoruz en son çikolatayı ekleyip kek kalıbımızı yağlayıp döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Pofuduk, boğazınızda kalmayan yumuşacık bir kek oluyor. Fırın kapağını açmazsanız daha güzel kabaracaktır. Afiyet olsun