AKİT MENÜ

Teknoloji

Robot Garsonlar, Çin’de kepenk kapattırdı

Çin’de çalışanların maliyetlerini azaltmak için robot garsonlara yönelen iki lokanta, robotların müşteriler tarafından beğenilmemesi sebebiyle kepenkleri kapattı.

2016-04-12 10:20:23

İnsanoğlunun gelecek için en büyük korkularından bir tanesi, işverenlerin teknoloji geliştikçe insan iş gücünden faydalanmak yerine robotlara yöneleceğinin öngörülmesiydi. Çin’den gelen haberler, -en azından şu an için- olayların pek de korkulduğu gibi gelişmediği yönünde.

İş maliyetlerini kısmak için insan yerine robotlardan faydalanmaya başlayan ülkenin önde gelen iki lokantası, müşteriler tarafından olumsuz tepkiler sebebiyle kepenkleri kapatmak zorunda kaldı. Gerekli altyapı çalışmasını hazırlamadan, bodoslama bir şekilde robotları iş yerine adapte etmeye çalışan lokantaların böyle bir son yaşanılması aslında kaçınılmazmış. Zira müşterilerin söylemlerine göre robotlar bırakın yemek getirmeyi, su getirmeyi bile başaramıyorlarmış.

Sonuç olarak lokantalar, her birine 7’şer bin dolar ödediği robotların hem maliyetini çıkaramamış, hem de sürekli gelen müşterilerinden olmuş. 

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık