AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Çemen tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Çemen hem pastırmaya lezzetini vermek için etin üzerinin kaplandığı yumuşak baharat karışımının adı, hem de en sevilen kahvaltılıklardan biri.

Güncelleme Tarihi:

Çemen tarifi, nasıl yapılır? 

Yapımı için malzemeler

4 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 4-5 diş rendelenmiş sarımsak Yarım su bardağı dövülmüş ceviz Kimyon, pul biber, karabiber, kekik (miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) 1, 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1, 5 yemek kaşığı galeta unu (kıvama göre artırabilirsiniz)

Çemen tarifi nasıl yapılır?

İki salçayı derin bir kapta karıştırın. Üzerine zeytinyağını da ilave edip homojen bir karışım elde edin. İçine ceviz, sarımsak ve baharatları ekleyin. Galeta ununu da ilave edip iyice yedirerek bir süre buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Yerlikaya'dan "455 Bin Konut Tamam" paylaşımı: İşte, gün geldi... Şükürler olsun!

İstanbul buz kesecek! İzlanda’dan gelen dondurucu dev dalga megakenti esir alıyor, kar kapıya dayandı!

Abdullah Gül’ün sağ kolundan skandal yazı! Erdoğan'a 'Saddam'la akıbetin aynı olur' iması

İngiliz aktivistten olay itiraf!! "Batı'nın maskesini İsrail düşürdü, gerçek medeniyeti İslam'da gördük!"

Bakanlık gerekeni yaptı: Vatandaşın sağlığıyla oynayan sloganlar