AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kuru dolma tarifi, nasıl yapılır? Kuru biber dolması tarifi

Doğu mutfağında sık sık rastladığımız sebze kurularından yapılan dolmalar, aynı zamanda harika bir atıştırmalık olarak da sunulabilir.

Güncelleme Tarihi:

Kuru dolma tarifi

Yapımı için malzemeler

10 adet kurutulmuş patlıcan 10 adet kurutulmuş biber 250 gram kıyma 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı yenibahar 1,5 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su

Kuru dolma tarifi nasıl yapılır?

Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, rendelenmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağını ekleyip güzelce yoğurun. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı doldurun. Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye dizin. Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağ ve salçayı kızdırıp tencereye ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kuru biber dolması tarifi

Malzemeler:

1 bağ kuru biber (22-24 adet) 300 gr kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası yarım su bardağı zeytinyağı çeyrek demet maydanoz tuz karabiber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı nar ya da sumak ekşisi (varsa koruk suyu) Sos Malzemesi: 2-3 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası sıcak su

Kuru biber dolması nasıl yapılır?

Kuru biberleri ipliğinden sıyırarak çıkarın sıcak su dolu derin bir kap içinde yumuşayıncaya kadar bekletin. Kıymayı karıştırma kasesine alın, üstüne ince kıydığınız soğanları ve sarımsakları ilave edin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, ince kıydığınız maydanozları da kaseye ekleyin. Karışık domates biber salçasını, zeytinyağını ve isteğe göre nar ekşisini ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek iyice karışıncaya kadar yoğurun. Yumuşayan kuru biberleri süzün ve içini çok bastırmadan kıymalı harç ile doldurun. Biberlerin ağzını sıkıştırarak kapatın. Tencereye bir porselen tabağı ters çevirerek koyun ve doldurduğunuz biberleri tencereye dizin. Derin bir kase içinde sosu için salça ve sıcak suyu karıştırın. Tuz ve biber ekleyerek tatlandırın. Kıymalı harçtan artarsa sosa ilave edin. Sosu dikkatlice tencereye dökün, varsa bir ağırlık yoksa bir porselen tabakla dolmaların üstünü kapatın. Kapağı kapalı olarak önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte dolmaları pişirin. İsteğe göre üstü için biberli yağ yapın, ılık ya da sıcak olarak servis edin.

 

 

Yorumlara Git

Yerlikaya'dan "455 Bin Konut Tamam" paylaşımı: İşte, gün geldi... Şükürler olsun!

İstanbul buz kesecek! İzlanda’dan gelen dondurucu dev dalga megakenti esir alıyor, kar kapıya dayandı!

Abdullah Gül’ün sağ kolundan skandal yazı! Erdoğan'a 'Saddam'la akıbetin aynı olur' iması

İngiliz aktivistten olay itiraf!! "Batı'nın maskesini İsrail düşürdü, gerçek medeniyeti İslam'da gördük!"

Bakanlık gerekeni yaptı: Vatandaşın sağlığıyla oynayan sloganlar