AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Dilber pastası tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Tatlı tarifleri arasında ilk defa duyacağınız bir tarif...

Güncelleme Tarihi:

Dilber pastası tarifi

Yapımı için malzemeler

10 adet hazır baklavalık yufka 5 yemek kaşığı sıvıyağ 12 adet kedi dili bisküvi Muhallebisi için; 2 su bardağı süt 2 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya

Sosu için; 1 kilo siyah üzüm 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için; Yarım kase file badem

Dilber pastası tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle muhallebisini hazırlayalım. Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpın. Sütü ucağa alın ve bir yandan hızlıca çırparak önce yumurtalı karışımı ardından unu ekleyin. Son olarak göz göz kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip altını kapatın. Hazır baklavalık yufkayı yuvarlak şekilde kesin ve yağda hafif kızartın. Sosu için tüm malzemeleri ekleyip sos tavasında özdeşene kadar pişirin. Borcam ya da kuplara önce kedi dili bisküviyi dizin. Üzerine muhallebisini paylaştırın. Muhallebinin üzerine üzümlü sosu, ardındann kızarttığınız çıtır baklava yufkalarını ekleyin. Ve en üstü file bademlerle süsledikten sonra soğumaya bırakın. Afiyet olsun...

 

Yorumlara Git

Yerlikaya'dan "455 Bin Konut Tamam" paylaşımı: İşte, gün geldi... Şükürler olsun!

İstanbul buz kesecek! İzlanda’dan gelen dondurucu dev dalga megakenti esir alıyor, kar kapıya dayandı!

Abdullah Gül’ün sağ kolundan skandal yazı! Erdoğan'a 'Saddam'la akıbetin aynı olur' iması

İngiliz aktivistten olay itiraf!! "Batı'nın maskesini İsrail düşürdü, gerçek medeniyeti İslam'da gördük!"

Bakanlık gerekeni yaptı: Vatandaşın sağlığıyla oynayan sloganlar